İnternetten iş

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

E-dönüşüm projesiyle İŞKUR'un bazı hizmetleri sanal ortama taşınıyor. SSK ile özel hat kuruluyor. Projenin tamamlanmasıyla iş veya işçi arayanlar başvurularını web sitesi üzerinden yapabilecekler

Türkİye İş Kurumu (İŞKUR) hizmetlerinin bir kısmını internet üzerinden sağlamaya yönelik bir proje üzerinde çalışıyor. Edinilen bilgiye göre, çalışmaları devam eden ve halen Ankara, Kocaeli, Van, Erzurum, Batman, Trabzon, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Kemalpaşa ve Torbalı'da pilot olarak uygulanan ?E-Dönüşüm'' projesi ile İŞKUR hizmetlerinin bir bölümünü elektronik ortam üzerinden ?vatandaşın ayağına'' götürecek. Halen iş ve işçi arayanlar İŞKUR'a gelerek kayıt yaptırırken, projenin hayata geçmesiyle, iş arayanlar özgeçmişlerini, işverenler ise aradıkları elemanların niteliklerini, gelişmiş birçok ülkede olduğu şekilde internetten gönderebilecek. İş arayanların ve işverenlerin interneti kullanmasıyla uygun iş ve işçiler eşleştirilebilecek.

Özel sektörün tercihi

İŞKUR yetkililerine göre, belli bir eğitim düzeyindeki kişiler iş ararken genelde kuruma başvurmuyor. Projenin uygulamaya geçmesiyle, yükseköğrenim kurumlarını bitiren, bilgisayar ve interneti kullanan kişilerin İŞKUR'a başvurularında artış bekleniyor. Kayıtlı işsizlerin artması ise özel sektörün eleman ararken İŞKUR'u daha fazla tercih etmesine yol açacak. Proje kapsamında, kuruma başvurularda verilen numaraların yerini de vatandaşlık numarası alacak.

İşsizlik ödeneğine takip

İşsizlik sigortası uygulaması çerçevesinde gerekli şartlara sahip işsizlere ödenek veren İŞKUR, ödenek alan işsizlerin işe girip girmediğini her ay takip ediyor. Ancak proje çerçevesinde SSK ile kurulacak özel hat sayesinde bu takip çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirilebilecek. Yine proje kapsamında, işsizlik sigortasına başvuruların uzun vadede internetten yapılması da hedefleniyor. İŞKUR yetkilileri, projenin hayata geçmesiyle kurumun hizmet kalitesinin artacağını belirttiler. Projeyle, kurumun farklı birimleri ve bölgeleri arasındaki işlemlerin de elektronik hale geleceğini ifade eden yetkililer, projenin tam olarak ne zaman hayata geçeceğinin belli olmadığını, bütün İŞKUR birimlerinde projenin altyapısının sağlanmasının ardından sistemin vatandaşların kullanımına sunulacağını bildirdiler.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber